جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد مراسم گرامیداشت مقام «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در مشهد برگزار شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

از «هامون» تا «سرزمین مادری» | درباره بیتا فرهی بازیگر سینما و تلویزیون

  • کد خبر: ۱۹۶۶۵۱
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
از «هامون» تا «سرزمین مادری» | درباره بیتا فرهی بازیگر سینما و تلویزیون
بیتا فرهی متولد یک فروردین ۱۳۳۷ در تهران، به دلیل عارضی ریوی، ظهر ۴ آذر ماه ۱۴۰۲ از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز بیتا فرهی اگرچه به شکلی اتفاقی وارد سینما شد اما در ادامه توانست شمایل یک زن شهری را در جامعه در حال پوست‌اندازی ایران به خوبی به تصویر کشیده و آن ارتباط بهینه را میان شخصیت خود و مخاطب برقرار کند.

او یکی از بازیگران زن توانای سینمای ایران است که به واسطه حضور درخشان‌اش در «هامون» داریوش مهرجویی در سینما شناخته شد و مسیری گزیده و باکیفیت را در کنار کارگردانان موفق سینمای ایران طی کرد.

وی متولد اول فروردین ۱۳۳۷ در تهران و فارغ التحصیل رشته هنر از مدرسه هنر جان پاورس آمریکا در سال ۱۳۵۹ است که در ۳۱ سالگی با فیلم «هامون» جلوی دوربین رفت و بعد‌ها کنار خسرو شکیبایی بیشتر درخشید.

فرهی بازیگر خوش‌شانسی بود که پایش به سینما، با فیلم مهمی چون هامون باز شد. مهرجویی هفته‌ها به دنبال بازیگر نقش مهشید می‌گشت اما چهره‌ای نمی‌توانست نظر او را به خود جلب کند. ناصر چشم‌آذر که در جریان کنکاش مهرجویی بود، در یک مهمانی که در خانه دایی‌ فرهی برگزار شده بود، او را دید و به مهرجویی معرفی کرد. فرهی تست داد و بلافاصله برای نقش مهشید انتخاب و به این ترتیب، پایش به سینمای ایران باز شد.

اینها تنها شانس فرهی نبود، بلکه همبازی شدن با ستاره بزرگی چون خسرو شکیبایی و راهکارهایی که شکیبایی قدرتمند به فرهی آماتور می‌داد، سبب بیشتر دیده شدن بازی او شد. همین بازی سبب شد تا او برای بازی در نخستین نقش‌آفرینی زندگی‌اش، دیپلم افتخار جشنواره فجر را به دست بیاورد. 

فرهی یکی از کشف‌های خوب سینمای پس از انقلاب ایران بود. بازیگری که توانست شمایل یک زن شهری را در سینمای پس از انقلاب ایران نهادینه کرده و بر باورپذیری بیشتر این فیلم‌ها بیفزاید. این عملکرد در سال‌هایی که سینمای اجتماعی ایران، هم‌پا و حتی جلوتر از جامعه، در حال پوست‌اندازی و حرکت به سمت مدرنیته بود، ارزشمند تلقی شده و این‌همانی خوبی را در این آثار رقم زده است.

بیتا فرهی چگونه بازیگر شد؟

این بازیگر اولین بار در سال ۱۳۶۸ وقتی ۳۱ ساله بود با فیلم «هامون» در نقش «مهشید» کنار چهره‌هایی، چون خسرو شکیبایی و عزت الله انتظامی جلوی دوربین رفت. او می‌گوید آقای ناصر چشم آذر در خانه دایی‌ام من را دید و به آقای داریوش مهرجویی (کارگردان) برای کار جدیدش معرفی کرد و بعد از تست به سرعت مورد تایید قرار گرفتم.

خاطره سیلی خوردن از شکیبایی

مرحوم داریوش مهرجویی پیش از این با ذکر خاطره‌ای از خسرو شکیبایی یاد کرده و گفته است؛ در سکانسی از فیلم «هامون»، مهشید دیر وقت به خانه می‌آید. ما در این سکانس برای اینکه صحنه‌ای طبیعی داشته باشیم به بیتا فرهی نگفتیم که قرار است سیلی بخورد! بعد از گرفتن این پلان، زنده‌یاد خسرو به گوشه‌ای از لوکیشن رفت و زار زار گریه کرد، به کنارش رفتم تا او را دل داری بدهم، خسرو گفت: «من که می‌دانستم قرار است سیلی بزنم. فرهی درباره این سکانس می‌گوید: یادم هست در صحنه پشت بام که مهشید ملحفه‌ها را پهن می‌کند، به طرز وحشتناکی از ایشان کتک خوردم تا جایی که همسایه‌ها از صدای جیغ من از خانه‌ها بیرون آمده بودند. بعد از این صحنه بود که به داریوش مهرجویی گفتم خسرو شکیبایی به قصد کشتن می‌زند.»

از «بانو» تا «کیمیا»

سال ۱۳۷۰ با فیلم «بانو» دوباره با مهرجویی هم کار کرد، اما این کار توقیف شد تا اینکه در سال ۱۳۷۳ با فیلم «کیمیا» در نقش دکتر شکوه به کارگردانی احمدرضا درویش به سینما بازگشت.

او  در سال ۱۳۷۵ در فیلم «هتل کارتن» سیروس الوند حضور داشت تا اینکه در سال ۱۳۷۸ در فیلم «اعتراض» مسعود کیمیایی نیز ایفای نقش کرد. همچنین سال ۱۳۷۹ با سریال «ولایت عشق» مهدی فخیم‌زاده در نقش «آذردخت» وارد قاب تلویزیون شد و در سال ۱۳۸۱ در سریال «پدر خاک» و سپس سال ۱۳۸۳ در مجموعه «طلسم شدگان» بازی کرد.

علاقه بیتا فرهی به نقش‌های کوتاه

بازیگر هامون می‌گوید: «اعتقاد ندارم مدام دیده شوم و حضورم حتی شبیه این باشد که پیش برنده هیچ اتفاقی در داستان نباشم، اما قطعا نقش‌های کوتاه و مؤثر در پیشبرد قصه را دوست دارم. حتی اگر سه سکانس بازی کنم، ولی دیده شوم. به مهرورزی اعتقاد زیادی دارم، سعی می‌کنم محبت‌ام را نثار دیگران کنم و از این کار لذت می‌برم، اما متاسفانه مهرورزی در جهان کم شده است. آدم‌ها نامهربان شده اند و انگار هرکس باید خودش به فکر خودش باشد و این دردناک است.

سریال «سرزمین مادری» 

بیتا فرهی این روز‌ها در سریال «سرزمین مادری» و با ایفای نقش اقدس‌الملوک بختیاری یکبار دیگر یادآور روز‌های درخشان خود در مقابل دوربین است. او نقش زنی پرجذبه، پرقدرت و ثروتمند از طایفه بختیاری‌ها را ایفا کرده است که با یک اشاره به اطرافیانش می‌تواند دست به هرکاری بزند.

نگاهی به جوایز و افتخارات

بهترین بازیگر نقش اول سریال‌های تلویزیونی جشنواره دنیای تصویر برای فیلم «طلسم شدگان» – ۱۳۸۳، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن هشتمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «هامون» – ۱۳۶۸،  بهترین بازیگر زن سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ یانگ برای فیلم «خون بازی» – ۱۳۸۵، بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم کراچی برای فیلم «خون بازی» – ۱۳۸۵ بخشی از افتخارات این بازیگر است.

روز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲ بهاره افشاری در صفحه شخصی خود خبر از بستری شدن بیتا فرهی در بیمارستان داد سپس مشخص شد این بازیگر به دلیل عارضی ریوی تحت درمان در سی سی یو است. او ظهر ۴ آذر ماه ۱۴۰۲ از دنیا رفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->